söndag, oktober 03, 2010

Dagsläget med foglossning

Usch vad tråkigt det börjar bli att bara sitta inne. Så himla fint väder idag så det hade varit sååååååååå kul att ta en långpromenad med familjen. Men foglossningarna gör ju att jag inte kan gå speciellt långt. Har 800 m till arbetet enkel väg så jag får ta kryckorna imorgon när jag ska ta mig dit. Hade ett helsike att ta mig hem från jobbet förra veckan så jag hoppas det går bättre med kryckorna. Som det ser ut nu jobbar jag 1 dag/v (20%) och är föräldraledig på 80%. Bara jag tar mig till jobbet så fixar jag det ju - sitter ju mest ner så det är inte någon större påfrestning för fogarna. Att vara hemma ensam med Feline är dock ett helsike. Jag klarar inte av att lyfta och gå i trappor. Det är inte roligt när man har en liten bebis! Hon kommer ju bara vara ca 13 månader när nästa bebis kommer också så jag förmodar att hon inte kommer att lära sig gå i trappor själv innan dess heller. Det är inte bra då badrummet är på övervåningen och köket på undervåningen och man måste springa mest hela dagarna med henne upp och nedför trapporna då hon ska gå på toa och äta. Dessutom har hon sängen på övervåningen och att lyfta i och ur henne ur sängen  gör fruktansvärt ont. Det är så tårarna kommer fram när man lyfter henne. Det här gör det ju inte lätt när maken jobbar på annan ort och jag är mycket ensam dygn i sträck. Jag har därför tänkt att jag kommer sjukskriva mig nästa vecka så Marcus kan ta hand om Feline, för jag klarar inte av det längre. Jag klarar dessutom inte av att sitta på golvet och leka med Feline och hon behöver ju någon som aktiverar henne.

Jag gör bäckenövningar varje dag, använder stödbältet från sjukgymnasten och kommer ha kryckor när jag går utanför dörren och ändå har jag liten tillit till att det ska bli bättre. För att jag ska bli bättre måste jag befrias från alla lyft. Feline ökar ju dessutom konstant i vikt och blir tyngre samtidigt som magen kommer att växa allt mer nu.

I övrigt har man knappt fått sova senaste dygnen. Feline vaknar och är ledsen i stort sett varje halvtimme natten igenom (har gjort så i tre nätter). Inte kul när övertänderna håller på att bryta igenom. Så  jobbigt att höra henne vara så ledsen :(. Lilla stumpan. Kanske blir att testa med alvedon innan sänggående så hon slipper ha ont. Mellan kl 19.30-24.00 brukar hon dock bara vakna en gång.

Så avslutar vi med något positivt: Bara tre dagar kvar till ultraljudet! :) Sedan har Feline börjat peka i böckerna när man läser så man kan förklara för henne vad det är som hon pekar på. Det är skoj :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar