fredag, maj 28, 2010

Matschema

Här rullar allt på... Feline har börjat få mer regelbundna tidet för att äta så det är skönt..ungefär så här ser en dag ut för Feline...

07.00 - vaknar och äter 180ml mjölkersättning
10.00 - äter 150 ml ersättning och ev lite fruktpuré
13.00 - äter lunch. 150 ml ersättning + ½ dl grönsakspuré . ev fruktpuré till efterrätt.
16.00 - äter 150 ml mjölkersättning
19.00 - äter 1 dl gröt och va 60ml mjölkersättning
19.30 - nattkläder, läsa nattsaga, sjunga trollmors visa, ramsa "godnatt, sov gott syns imorgon 3-4 ggr..God natt................

Bajset har ju börjat lukta riiiiiiiktigt illa nu när hon äter så pass mycket så vi är riktigt glada att hon bajsar på toaletten så det bara är att spola istället för att behöva ta reda på en full bajsblöja och nersketen unge :) Hon bajsar ju ändå 2-5ggr/dygn och det finns ju roligare saker i livet än att torka skit :)

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vilken söt liten bebis ni har!
    Fantastiskt att ni lyckats få henne "gå" på toan redan, läste tidigare att ni började hålla henne över handfatet och göra ngt ljud samtidigt som hon kissade, har detta hållt i sig ända tills nu och gör hon aldrig i blöjan?
    Jag ska ha min 1.a bebis i okt och tycker ert sätt låter fantastiskt bra!
    Så lär ut knepen nu! :)
    Trevlig helg!

    MVH

    Angelica

    SvaraRadera
  2. jo vi har gjort så här sen hon var två veckor och hon har bajsat i bjölan någon gång, men hon har då gett ifrån sig signaler om att hon ville bajsa, men att vi inte hunnit med henne till en toalett... så extremt sällan detta händer... tror man kan träna vilket barn som helst till det så lycka till :)... vill man lära sig tolka om barnet är nödigt så kan man ha barnet naket mycket och se hur barnet ser ut när dte kissar/bajsar.. då lär man sig :)... annars kan man testa att alltid låta bebisen gå på toa efter varje måltid och efter varje sömntillfälle för det är oftast då kisset/bajset kommer. På Feline kan man inte se när hon vill kissa, men hon kissar i stort sett alltid när man hållit henne över handfat/toa....När hon är bajsnödig blir hon först lite rastlös och om man inte fattar då att hon vill bajsa så börjar hon göra små krystljud...då är det dags att springa iväg på toa :)....en bra metod..här hemma förbrukar vi endast 3 kissblöjor om dagen...om vi hade ork att låta henne gå på toa oftare som vi gjorde i början då hon kunde vara torr i över ett dygn så skulle man knappt behöva blöjor :)

    SvaraRadera