lördag, april 03, 2010

Akuten igår

Feline har senaste 1,5-2 veckorna haft mycket diarré. Senaste veckan har hon ätit ca 650-680ml/dag mot normala 900ml/dag. Igår åt hon bara 600ml. Hon har också sovit mer än vanligt här om dagen lade hon sig exempelvis kl 22 - vaknade kl 7 - somnade vid 7.45 - vaknade vid 14.30 och var vaken någon timme och somnade sedan igen. De stunder hon varit vaken har hon dock varit glad och aktiv. Kisseriet har också fungerat som det ska. Eftersom hon åt så lite under gårdagen så ingde jag sjukvårdsrådgivningen och frågade om det skulle vara såhär. De tyckte att vi skulle åka in till akuten och få henne undersökt. Ringde min snälla mor vid 22-tiden som skulle jobba kl 7 på morgonen, men hon och morfar Thomas åkte så klart in och skjutsade oss till USÖ (pappa Marcus jobbade så klart). Eftersom väntan var lång så var de dock tvugna att åka hem efetr ett tag.

Man tog blodprover på Feline. Hon var jättesnäll fast de bökade med henne och stack henne....Det märkliga är att de spritade av och värmde upp hennes vänsterfot innan de stack henne för att göra det lättare, men vilken fot stack de sedan i? - jo höger så klart. Tur att de inte var läkare och skulle operera henne :). Vi fick vänta i väntrummet och sedan fick vi veta att provet inte gick bra och att vi var tvungen att göra om det. Feline misstyckte dock inte. Hon var helt knäpptyst och lugn när de bökade och stack - mammas modiga lilla tjej...

Läkaren tog därefter en kik på henne. Hon lyckades charma honom också. Hans sökare började pipa och detta tyckte Feline var jättespännande ocg avfyrade världens leende och skrattade till :) - Åh vad go hon är :)

Enlig läkaren hade hon en virusinfektion som skulle få läka ut av sig själv och hon var inte uttorkad och så, vilket var skönt att höra.

Sedan hade vi jäkla problem att få tag i taxi med låååååååååååång telefonkö...efter 20-25 min i kö lade min uppkoppling av *suck*...Hittade på ett annat taxibolag som dock var dyrare, men som hämtade upp oss. Tydligen många körningar då vi skulle hem samtidigt som krogen stängde, det var påskhelg och många körningar av ensamma kvinnor pga våldtäktsmännen som härjar i Örebro.

Inte blivit mycket sömn inatt, men vad gör man inte för vår prinsessa. Nu återstår att se om vi får ersättning av försäkringsbolaget. Man ska ju få 500kr i ersättning om man måste uppsöka sjukhus och stannar man över natten blir det 500kr extra så 1000kr borde vi få iaf... Det täcker ju taxiresa, telefonsamtal, vårdavgifter och så..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar