tisdag, januari 12, 2010

BF + 5: Barnmorskebesök

Äntligen har jag fått sova under natten. Hade extremt mycket klåda igår så till slut fick jag säga åt Marcus att vi var tvungna att gå ut på promenad i kylan för att jag skulle få annat att tänka på än klådan. Efter det fick vi duscha och Marcus fick massera mig så det kändes lite bättre. Smorde sedan in mig med aloevera-kylgelé och det kändes så skönt. Efter det så kunde jag somna fint.

Passade även på att köpa hallonbladste och drack en kopp igår. Hört att det ska vara bra för att inte blöda så mycket efter förlossningen. Sägs ju även vara bra för att framkalla sammandragningar och starta förlossningen, fast jag tror inte på det där med igångsättningsmetoder.

Var hos barnmorskan imorse. SF-måttet hade nu ökat till 38 cm. Väldigt bra järnvärde trots att jag slutade med Niferex för flera veckor sedan (134 i värde). Blodtryck 100/50. Huvudet hade sjunkit ner och var i stort sett fixerat. Pratade en del om min klåda och jag fick lämna nya gallsyreprover. Fick även rekommendation att fördubbla mängden tavegyl, så jag får prova det till kvällen. Om klådan inte blivit bättre till torsdag skulle jag höra av mig på nytt. Nästa tid som bokas brukar vara hos specialistmödravården på dag BF +13, men på grund av min klåda ville barnmorskan träffa mig igen nästa vecka så ny tid bokades till 20 jan.

3 kommentarer:

  1. hej sofia!! skrev till dig tidiagre i din gästbok, precis när du gjort din ivf. Jag gjorde min ungefär samtidigt men det lyckades inte den gångenför mig. Ville bara önska dig lycka till!! jag tror stenhårt på att det blir en liten flicka :) Väntar spänt på resultatet! Hadet bra!/Erika

    SvaraRadera
  2. Hej hopp!!
    Den lilla tycker nog att det är varmt o skönt där han/hon är nu när det varit så kallt!!
    Var på mitt första UL idag,gick bra! blir ev ÄP tisdag eller onsdag nästa vecka!
    kram o var rädd om dig! /Emma

    SvaraRadera
  3. Tack för lyckoönskningen Erika och hoppas ni lyckades få till det till slut :)

    Vad bra att UL gick då fint Emma. Spännande att få höra hur det gick på ditt ÄP och hur du upplevde det :)

    SvaraRadera