torsdag, augusti 20, 2009

Sluta hacka på ofrivilligt barnlösa

Läste lite om en tjej på familjeliv som, liksom oss andra som varit ofrivilligt barnlösa, fått höra en mängd idiotiska kommentarer från andra i omgivningen. Hur kan folk vara så trötfattade och okänsliga? Undrar vad det finns för mening att hacka på folk på det sättet och ta ifrån dem all hopp och längtan? Detta är några av kommentarerna hon fick höra (det som står i paranteserna är dock mina reklektioner):

"Ja men alla kan inte få barn. Då blir jorden överbefolkad. Det går ju inte."
( Jo det var ju till en tröst *suck* - idiot)

"Det finns en mening med allt som sker. Alltså det är helt enkelt meningen att ni aldrig ska bli föräldrar"
(Gud vad jag själv minns att man hatade den kommentaren)

"Det kan vara ett sätt för naturen att inte föra vidare dåliga gener."
(Intressant hypotes om att alla ofrivilligt barnlösa skulle ha dåliga gener)

"Du kan inte förstå hur jobbigt det är att ha barn för du har inga...."
(Kan de förstå hur jobbigt det är att INTE ha barn och hur tacksam man ska vara för att få höra tjat/gnäll/skrik och allt annat som hör barnen till?)

"Nu får ni sätta fart. Ni är 30 år och har fortfarande inga barn. Man är inte fertil hur länge som helst"
(Jo det kan ju inte skada att påminna om att fertiliteten inte blir bättre när den redan är på botten *suck*)

"Var glad att du inte är gravid för graviditeten är ingen dans på rosor"
(Jag kräktes dagligen i 20 veckor, jag fått jättedålig syn och har ont i ryggen - nej det har inte varit en dans på rosor, men FAN vad det är värt det!! Konstigt att så många av dessa "Oj-jag-blev-visst-på-smällen-efter-första-försöket-människor" bara ska gnälla över hur jobbigt det är med graviditetskrämpor. Hellre gravid med en massa åkommor än barnlös och deprimerad!)

Hoppas verkligen att alla ni barnlösa där ute kan stänga av hörseln när ni får höra alla dessa dumma saker dag ut och dag in! Tänker på er....

1 kommentar:

  1. ja tyvärr finns det ju folk till allt. De som kommenterar ska nog kanske inte ha barn. Jag som har haft lätt att bli med barn(5 st) tycker ofantligt synd, bedrövligt att inte alla kan få det iaf de som vill.Tror inte vi behöver vara oroliga för att bli överbefolkade , det har vi ju sett med AIDS och alla andra hemska sjukdomar som vi dör av.Må så gott du kan/Gittan

    SvaraRadera